De openingsweek
In één week volgden negen events elkaar op in hoog tempo: ontvangsten, diners met kunstenaars, crewcatering en de officiële opening door Koningin Máxima. Elk moment had een eigen karakter en droeg bij aan de lancering van Fenix als nieuwe culturele bestemming.
Culinair verhaal van migratie
Vermaat Events verzorgde als culinair partner de dagelijkse catering. Samen met chef Patrick van Fraeijenhove en creatieve partners werden gerechten ontwikkeld die werelden samenbrachten: Kaapverdiaanse en Chinese hapjes, Surinaamse gerechten en Italiaanse invloeden. Alle gerechten waren vegetarisch en met oog voor detail samengesteld.
Plein als podium
Op Plein, het overdekte stadsplein van Fenix, werd wekelijks een Rotterdamse chef uitgenodigd om zijn of haar eetcultuur te presenteren. Tijdens de openingsweek stond meesterchef Tim Kan centraal met de Rotterdams-Chinese keuken.
Impact
De combinatie van beleving, inhoud en gastronomie zorgde voor een opening die Fenix stevig op de kaart zette als nieuwe culturele en culinaire bestemming.