Voor de tweede keer vond de Michelin-uitreiking plaats in het MECC Maastricht. De sfeer zat er meteen goed in. De spanning in de zaal? Tastbaar. Chefs en keukenteams wachtten op het grote moment.
Zodra de nieuwe sterren bekend waren, stroomden ruim 750 gasten onze lunchsetting binnen. Een mooie mix van culinaire professionals, media en gastronomie-lovers.
We serveerden een walking lunch vol kleur, smaak en energie. Frisse seizoensproducten, lichte gerechten en verrassende combinaties. Denk aan coquille met sambal matah en kokosvinaigrette. Of zachte kalflende met najaarsgroenten. Precies goed voor een middag waarin iedereen vol adrenaline napraatte over de nieuwe sterrenregen.
’s Avonds ging het nog een niveau hoger tijdens het officiële Sterrengala. Een zesgangenmenu, samengesteld door zes verschillende sterrenrestaurants. Iedere gang een eigen stijl, eigen verhaal en eigen signatuur. Samen schetsten deze zes chefs het niveau van maar liefst elf Michelin-sterren. De bediening lag in goede handen bij The International Butler Academy en studenten van de Hotel Management School Maastricht. Vakkundig, strak, stijlvol.
De Michelin-uitreiking is een vast onderdeel van BBB Maastricht, de horecavakbeurs die foodprofessionals uit Nederland en België bij elkaar brengt. Voor Vermaat Events is het een eer om onderdeel te zijn van zo’n iconisch event. We creëren momenten die blijven hangen. En dit was er absoluut eentje.
Op naar de volgende editie. We can’t wait!